Camping le Bonhomme

Bezienswaardigheden

Maison George Sand:

Het huis van George Sand, gelegen in  het charmante dorp Nohant, in de gemeente Nohant-Vic, is de plaats waar George Sand, de bekende auteur van het boek “La Mare au diable”, haar jeugd en verschillende sleutelmomenten in haar leven doorbracht. Een bezoek aan dit 18e-eeuws gebouw, doordrongen van herinneringen van de familie Dupin, toont in een intieme sfeer de salon en de eetkamer waar beroemde kunstenaars zoals Balzac, Chopin, Delacroix, Flaubert en ook Liszt uitgenodigd werden. Men kan er het meubilair, voorwerpen en familiesouvenirs maar ook een expositie met marionetten bewonderen.

Rond het kasteel zal het aangename park van zes hectare, geklasseerd als Opmerkelijke Tuin, u weten te bekoren met zijn rozentuin, zijn boomgaard weide, zijn bloementuin, zijn groentetuin en zijn park met bomen.

Pottenbakkersdorp in Le Châtelet:

Pottenbakkers en keramisten verwelkomen u in dit dorp met een rijke aardewerkgeschiedenis.

Op de derde zondag in juni is er een grote pottenbakkersmarkt.

 

 

 

 

 

Brocante markten:

Bijna elk weekend is er ergens in de buurt wel een gezellige brocante markt.

 

 

 

 

 

Tuinen, o.a. Prieuré d’Orsan :

Deze charmante plek, in Maisonnais gelegen, is een niet te missen pleisterplaats. In het oude klooster vindt men een schitterende, middeleeuwse kloostertuin, waar men rust en een palet van geuren ontdekt. De bebloemde, verzorgde tuin is verrijkt met een fontein, moestuinen en boomgaarden.

 

 

Festival “Le son continu” bij Château d’Ars :

Een vier-daags muziekfestival op een prachtige plek. Hier worden zelfgemaakte muziekinstrumenten verkocht en er wordt veel muziek gemaakt en gedanst.

Leuk om één of meerdere dagen te bezoeken.

Dit festival is jaarlijks rond 14 juli.